Om

Vad  är Ytan? 

Ytan är en ny Ideell förening med bas i Västerås och ett nätverk av över 50 medlemmar och samarbetspartners. 

Ytan bildades i maj 2014 och har som syfte att främja kultur och stötta medlemmarnas kulturella verksamhet, verka för en konstnärlig mötesplats och verka på den lokala, nationella och internationella konstscenen. Föreningen arbetar för att främja ett intressant kulturliv i länet, i samarbete med institutioner, aktörer och individer. 

Under 2015 samarbetar vi med bl.a. Västerås konstmuseum, Kungliga konsthögskolan, ABF och Västerås stad i olika projekt och händelser.   

Vi driver bl.a Ytan Talks, en föreläsningsserie om samtida konst och kultur som hålls på Västerås konstmuseum, samt Ytans konstcirkel i samarbete med Västerås konstmuseum och ABF.

Ytans verksamhet samlas kring en mötesplats, en utställningsyta och ett projektrum (med ett litet bibliotek),  i lokalen U1 på Culturen i Västerås. 

Där kommer vi att bl.a.  driva utställningsverksamhet, workshops och evenemang för barn och vuxna, mentorskapsprogram och möten samt presentera intressanta konstnärskap från Västmanland, Sverige och internationellt.

Vi syns även på olika platser i staden, länet och landet i form av utbyten och samarbeten.

Ytan vill skapa samtal kring konst och kultur och på olika sätt stärka konstscenen i länet genom att samla och förena kulturintresserad publik och skapande verksamhet. 

Framöver kommer vi även att satsa på publikationer och forskande projekt och vi vill därför samla ett kvalitativt nätverk genom intressanta konstnärliga möten.

Vi arbetar också för att förverkliga ett ateljékollektiv i staden. 

Välkommen till oss på Ytan så berättar vi mer! Medlemskap är öppet för alla!